De Vlaamse Sportfederatie “marketingtoolbox” website is een feit

De Vlaamse Sportfederatie (VSF) lanceert deze week haar online “marketingtoolbox”: een interactieve website die aan haar leden sportfederaties toelaat hun marketing- en communicatiestrategie eens grondig onder de loep te nemen. Met deze online marketingtool die we binnen Galland.be speciaal op maat voor de VSF hebben ontwikkeld, wil de VSF de werking binnen de sportfederatiesector strategisch versterken.

Marketing Toolbox

Hoe gingen we te werk?
In 2012 werkten we nauw samen met de VSF in het kader van een ondersteuningsproject marketing. In zes sessies namen we een tiental sportfederaties op sleeptouw doorheen de verschillende fasen van een strategisch marketingtraject. De reacties waren unaniem positief en resulteerden dit jaar in de creatie van een permanente online “marketingtoolbox” die deze week wordt gelanceerd.

Wat is de marketing toolbox?
Het is een website waar federaties aangesloten bij de VSF digitale begeleiding kunnen krijgen bij het ontwikkelen van hun marketingstrategie en het opmaken van een marketingplan. De marketing toolbox is een zeer uitgebreid online trainingsprogramma dat je meeneemt door de verschillende fasen van een strategisch marketingproces.  We vertrekken vanuit een kritische SWOT analyse van de federatie, om daarna alle stappen te doorlopen gaande van het ontwikkelen van de missie en de identiteit van de federatie tot en met het maken van een concreet marketing plan. De theorie wordt per module tot leven gebracht door tal van concrete voorbeelden en de individueel beschikbare invulbladen maken de toepassing op de eigen sportfederatie mogelijk op een zeer gebruiksvriendelijke manier. Via deze website kan elke federatie dus stapsgewijs nadenken over de eigen marketingstrategie en op zoek gaan naar nieuwe of aanvullende strategische pistes.

Individuele feedback
De VSF biedt een aantal geselecteerde sportfederaties de mogelijkheid om ook individuele feedback te krijgen van Galland.be telkens ze een strategische fase hebben afgerond. Wat houdt dat concreet in? Bij het doorlopen van de website kom je als federatie allerlei praktische oefeningen tegen die je rustig op je eigen tempo kan maken en die je daarna gewoon toelaten tot de volgende strategische stap in het traject. Maar je bent in dat geval natuurlijk niet zeker dat je deze oefeningen op een goede marketingtechnische manier invulling hebt gegeven. Wij geven dan vanuit onze ervaring als marketing consultants feedback op de manier waarop de oefeningen invulling kregen (klopt het marketingplaatje, voldoet het ingevulde aan de doelstelling van de oefening, en waar moet je  eventueel op letten om het beter te kunnen doen).

Individuele begeleiding
Sportfederaties die graag een gepersonaliseerde begeleiding willen krijgen, om bijvoorbeeld onder onze begeleiding een strategisch plan of marketingplan op te maken, of om een deelaspect van hun strategie onder de loep te laten nemen om dan met nieuwe inzichten verder te kunnen, zijn uiteraard vrij om contact op te nemen om samen de mogelijkheden te bekijken.